domingo, 9 de abril de 2023

Madrid - Vizita Domnului Ambasador la comunitatea noastră


În contextul sărbătoririi Floriilor după calendarul răsăritean, ambasadorul României în Regatul Spaniei însoțit de reprezentanții Consulatului General din capitală s-au aflat în mijlocul comunităților confesionale ale românilor din Comunitatea Madrid. A fost un gest de solidaritate si apreciere al exemplului de unitate si implicare din partea acestor comunități pentru cultivarea valorilor spirituale si identitare românești, dar si pentru sensul pe care îl dau timpului si sărbătorilor. În Duminica Floriilor (09/04/2023), seful misiunii a vizitat comunitatea greco-catolică.


Răspunzând invitațiilor reprezentanților cultelor, diplomații români au apreciat lucrarea în diversitate a confesiunilor recunoscute de către statul român, susținând importanța dialogului, toleranței si respectului reciproc în comunitate. 


În mesajul său, ambasadorul a subliniat că sărbătorile, indiferent că unii sunt sau nu practicanți, au și menirea de a ne aduce laolaltă, de a ne exprima gândurile bune unii către alții, indiferent de confesiune. Invăluirea în misterul și energia creatoare și purificatoare a credinței, atunci când aceasta este autentică, poate înlătura răutățile, invidia și deznădejdea, înlocuindu-le cu omenia, etica, noblețea și dragostea față de semeni și țara în care am văzut lumina acestei lumi.



Sursă: Ambasada României în Spania