lunes, 19 de septiembre de 2022

Deschiderea lucrărilor sesiunii de toamnă a Conferinței Episcopilor Catolici din România


Episcopia greco-catolică de Oradea găzduiește în aceste zile (19-21 septembrie 2022), lucrările sesiunii de toamnă a Conferinței Episcopilor Catolici din România.


Deschiderea a avut loc azi, 19 septembrie, în Aula Magna a Seminarului greco-catolic din Oradea, unde au fost prezenți toți episcopii romano-catolici și greco-catolici din România și Republica Moldova. La deschidere a participat, ca invitat, și Preasfinția Sa Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei.


Liturghia de început s-a celebrat în Biserica greco-catolică Schimbarea la față, aflată în Cartierul Velența, din Oradea. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea și gazda evenimentului, făcând referire la evanghelia zilei (Luca 3, 19-22), i-a îndemnat pe fiecare dintre cei prezenți să asculte glasul Tatălui din momentul botezului lui Isus, și să conștientizeze faptul că i se adresează fiecăruia personal: Tu ești fiul meu cel iubit…


Liturghia, la care au participat mulți credincioși din Oradea și împrejurimi, a fost animată de Corul Buna Vestire-Francisc Hubic, condus de Maestrul Radu Mureșan.


Mâine programul va începe cu celebrarea Liturghiei romano-catolice în Biserica Seminarului din Oradea.


Biroul de Presă



Sursă: egco.ro